Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си оправим тракащите JTD-та :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Я сега някой да чуе този мотор и да каже дали има тракаща верига.
    http://video.data.bg/27/%D0%BA%D0%BE...82%D0%B5%D0%BB Има един много странен шум който не мога да определя от къде идва. Шума се чува най ясно когато минавам покрай тампона който е пред ГНП-то. Когато затворя капака се чува само гадният шум.
    Last edited by chaveto; d.m.y г., 16:48.

Comment

• Първоначално публикувано от chaveto Покажи съобщение
      Я сега някой да чуе този мотор и да каже дали има тракаща верига.
      http://video.data.bg/27/%D0%BA%D0%BE...82%D0%B5%D0%BB Има един много странен шум който не мога да определя от къде идва. Шума се чува най ясно когато минавам покрай тампона който е пред ГНП-то. Когато затворя капака се чува само гадният шум.
      Да чува се много добре тракащата веригата
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Колега сигурен ли си защото аз шума го оприличавам като скапана ролка, но не е ролка защото шума не е с постонна честота. А и при мен този шум идва веднага след запалването.

Comment

• Първоначално публикувано от chaveto Покажи съобщение
          Колега сигурен ли си защото аз шума го оприличавам като скапана ролка, но не е ролка защото шума не е с постонна честота. А и при мен този шум идва веднага след запалването.
          Те че и ролките ти се чуват, чуват се и това от пистовия ремък, но също така както при почти всички 2.4 JTD се чува и веригата...
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• маслото не помага!!!

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
            След колко километра мислиш, че ще се разтрака?
            Въпроса не е колко километра ще изкара, а кога ще се стопи снега? Това от опит ти го казвам, че колите са по-тихи на снега!
            А по отношение на маслото - доказано е, че с 5на40 се щади турбината - ПЪЛНА СИНТЕТИКА!
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
            Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

• абе не е баш пълна синтетика, но си екстра! Днес воювах с един лед пред нас в Центъра, и се наложи да давам повечко газ на незагряла кола, което е 100% вредно за охлюва, но се надявам след 5-6 минутки на място маслото да си е свършило своята работа и да е предпазило иначе не- много новото ми турбо...

Иначе мамата му разказах на това тъпо ледено петно пред колата ми с две шепи сол!!!
              Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

• Пълна синтетика

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                абе не е баш пълна синтетика, но си екстра! Днес воювах с един лед пред нас в Центъра, и се наложи да давам повечко газ на незагряла кола, което е 100% вредно за охлюва, но се надявам след 5-6 минутки на място маслото да си е свършило своята работа и да е предпазило иначе не- много новото ми турбо...

Иначе мамата му разказах на това тъпо ледено петно пред колата ми с две шепи сол!!!
                Не съм много съгласен, че не е баш пълна синтетика, защото в описанието, което дават всички производители пише, че е FULLY SYNTHETIC, така че съм склонен да им вярвам!
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

• http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/ - виж какво пише в описанието

http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/ - ето и на 5на40 Selenia Sport кво пише

Кои са всички производители бтв?!?

Comment

• Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                    http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/ - виж какво пише в описанието

http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/ - ето и на 5на40 Selenia Sport кво пише

Кои са всички производители бтв?!?
                    Ами колега надявам се на дизела не си сложил 5в40 Спорт щото то маи си е за бензинки.... тебе ти трябва 5в40 WR.... хич не разбирам ама се уповавам на скапаната книжка, а там пише 10в40 ТД или WR
                    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

• Споко, колега! Не съм сложил... това го писах горе за да покажа, че WR не е ПЪЛНА синтетика! Което няма никакво значение, защото маслото си е чук!

П.П. Мамицата му тъпа на гадния селенски сайт глупав!

Като влезеш на един от двата линка влез на Engine Oils, и виж горепосочените масла и им чети описанията, защото няма как да ти дам линкове за двете поотделно! Кретенски сайт
                      Last edited by titanium; d.m.y г., 15:46.

Comment

Споко, колега! Не съм сложил... това го писах горе за да покажа, че WR не е ПЪЛНА синтетика! Което няма никакво значение, защото маслото си е чук!

П.П. Мамицата му тъпа на гадния селенски сайт глупав!

Като влезеш на един от двата линка влез на Engine Oils, и виж горепосочените масла и им чети описанията, защото няма как да ти дам линкове за двете поотделно! Кретенски сайт
                        Аз разбрах тайната на сайта и прегледах описанията и Спорта е пълна синтетика но не е за нашите коли... А ТД и ВР са само базирани на синтетичните масла (квото и да значи това) като ВР е "повече" базиран от ТД-то . ВР идва май от ВИДЕ РАНГЕ или по широкообхватен диапазон (ама на какво??) температурни амплитуди може би???? В книжката ми не го пише тва, пък и тя е на италиански тъй че едва ли ще го схвана

Comment

• Човек, Спорта го давам само за пример като масло, което е пълна синтетика, защото имаше спор, че WR e пълна синтетика, а не го давам за пример да се карат дизели с него! Стига!!!

П.П. Синтетично базирано си значи чисто и просто полусинтетика
                          Last edited by titanium; d.m.y г., 16:23.

Comment

Човек, Спорта го давам само за пример като масло, което е пълна синтетика, защото имаше спор, че WR e пълна синтетика, а не го давам за пример да се карат дизели с него! Стига!!!
                            Да, човек, стига... Не виждаш ли че подържам твойта теза, хубаво е освен линк и да обясниш за какво иде реч щото не всички четем англиискиЯ

Comment

• На два пъти споменаваш, че Спорта не е за дизел, все едно го давам за пример да караме с него!

Иначе линковете ги давах просто да се види, че WR не е Пълна Синтетика! Което пак казвам, няма никакво значение, защото WR си е чудесно масло с много високи показатели!

П.П. Пише че не ремонтира тракащи вериги и помпи

Comment

• Хубаво, съгласявам се, че това е звука от веригата. Има линк към една друга тема в тази тема и там има един капак с верига и две зъбни колелета. Въпроса ми е дали самата помпа е в този капак или веригата с двете колелета е привод към самата помпа. Някой може ли да каже дали самата помпа се раздрънква или веригата се отпуска и тя започва да дрънчи. Все си мисля, че ако проблема е само във веригата може да се смени веригата за не много пари. Тази верига като я гледам е не повече от 50лв за 5м. А веригата като дължина е не повече от 30см. Ако проблема е само във веригата си мисля, че няма какво толкова да се тюфкаме. Хайде сега някой който е по запознат кое точно се разбива да сподели.
                                И тук да попитам ако някой има желание да чуе на място как работи моето 2.4 и аз да чуя неговото за да съм на 100% сигурен, че говорим за един и същи шум

Comment

Working...
                                X